Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου αποτελεί την κύρια εκκλησία της κοινότητας. Κτίστηκε πιθανότατα στα μέσα του 19ου αιώνα, στα κατάλοιπα μιας παλαιότερης εκκλησίας, η οποία καταστράφηκε από πυρκαγιά, στις αρχές της δεκαετίας του 1830. Στην πορεία ο ναός υπέστη αρκετές μετατροπές με κυριότερη την επέκταση του, κατά τις τελευταίες δεκαετίες του 19ου αιώνα, με σκοπό να χωρέσει το συνεχόμενο αυξανόμενο αριθμό των κατοίκων της περιοχής.

Ο ναός ανήκει στον τύπο της τρίκλιτης βασιλικής, ξυλοστεγή με οξυκόρυφη κεραμοσκεπή στέγη. Η πρόσοψη του είναι στολισμένη με θαυμάσια γλυπτά και ανάγλυφα των αρχών του 20ου αιώνα. Είναι κτισμένο με πέτρα της περιοχής και φέρει ένα χαμηλό καμπαναριό, το οποίο είναι διακοσμημένο με ανάγλυφα.

Στο εσωτερικό της εκκλησίας ξεχωρίζει το τέμπλο της, που ανάγεται στον 19ο αιώνα, ενώ διατηρείται και ένα μικρό κομμάτι του παλαιού τέμπλου που διασώθηκε από την πυρκαγιά.

Στο ναό φυλάσσονται σπουδαία ιερά κειμήλια, όπως λείψανα που λέγεται ότι ανήκουν στον Άγιο Γεώργιο, αρχαία εικόνα του Αγίου Γεωργίου, που χρονολογείται τον 17ο αιώνα, αργυροεπίχρυση επένδυση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου, σχεδιασμένη από τον φημισμένο Κρητικό ζωγράφο Κορνάρο, η εικόνα της Παναγίας της Γαλακτροτροφούσας με την αργυροεπίχρυση επένδυση (19ος αιώνας), η εικόνα του Χριστού του Ελεήμονος (16ος αιώνας), που προέρχεται από το εξωκλήσι της Παναγίας της Καρδακιώτισσας. Επίσης σώζονται μερικά μικρά εικονίσματα του 18ου -19ου αιώνα και ένας εξαιρετικής τέχνης επιτάφιος του 19ου αιώνα, προερχόμενος από τη Ρωσία.

Η εκκλησία είναι περιτριγυρισμένη από κερασιές και άλλα δέντρα δημιουργώντας ένα γραφικό τοπίο. Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί πεζογέφυρα η οποία περνά μέσα από καρποφόρα δέντρα και αφού καλύψει μια απόσταση ίση με 250 μ. καταλήγει στο προαύλιο του ναού. Αυτή η πεζογέφυρα ήρθε για να καλύψει τις ανάγκες κυρίως των ατόμων με κινητικά προβλήματα.