Επί της οδού Σόλωνος στην Αθηαίνου βρίσκεται ένα μικρό μονόχωρο εκκλησάκι με ξυλόστεγη κεραμοσκεπή στέγη αφιερωμένο στον Άγιο Φώτιο και στον Άγιο Γεράσιμο τον Ιορδανίτη. Ο εσωτερικός του χώρος αποτελείται από ένα λιτό εικονοστάσι με εικόνες Αγίων της Ορθοδοξίας.
Ο Άγιος Φώτιος υπήρξε από τις σημαντικότερες μορφές της ιστορίας του Βυζαντίου, καθώς και του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης. Διετέλεσε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως από το 858 έως το 867 και από το 877 έως το 886. Παράλληλα αποτέλεσε ένα από τους σημαντικότερους λόγιους του μεσαιωνικού ελληνισμού με πλούσιο συγγραφικό έργο. Το σπουδαιότερο έργο του θεωρείται η Μυριόβιβλος που αναφέρεται σε 280 συγγραφείς της εκκλησιαστικής και της κοσμικής παιδείας.
Ο Άγιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης γεννήθηκε στα Μύρα της Λυκίας, όταν αυτοκράτορας του Βυζαντίου ήταν ο Ζήνωνας μεταξύ 376 και 391 μ.Χ. Από πολύ νωρίς μυήθηκε στην ορθόδοξη πίστη και αποφάσισε να ακολουθήσει την μοναστική ζωή. Έτσι αφού μοίρασε τα πλούσια υπάρχοντα του, που κληρονόμησε από τους γονείς του, αφιερώθηκε στην απλή ζωή των μοναχών. Η μεγάλη του επιθυμία ήταν να επισκεφτεί τους Αγίους Τόπους. Θεωρούσε την έρημο ως το καταλληλότερο μέρος για την ασκητική ζωή. Εγκαθίσταται λοιπόν στην περιοχή του Ιορδάνη όπου αργότερα ιδρύει κοινόβιο μοναστήρι και λαύρα, σε κοντινή απόσταση από τον Ιορδάνη ποταμό. Η λαύρα αποτελείται από σπηλιές σε καθεμιά από τις οποίες μένει μόνος του ένας μοναχός. Ο Άγιος εικονίζεται τις πλείστες φορές με ένα λιοντάρι. Σύμφωνα με την παράδοση ο Άγιος κατόρθωσε να ημερέψει ένα λιοντάρι, το οποίο μάλιστα τον υπηρετούσε με θαυμαστό τρόπο, όσο καιρό ζούσε. Όταν ο Άγιος κοιμήθηκε το λιοντάρι πέθανε πάνω από τον τάφο του. Ο Άγιος Γεράσιμος είναι γνωστός για τα θαύματα του. Μέχρι και σήμερα πολλοί είναι οι πιστοί που επισκέπτονται το μοναστήρι του, το οποίο αποτελεί μια όαση στο μονότονο και άχαρο τοπίο της ερήμου.