Το εξωκλήσι των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων βρίσκεται μακριά από το πολυσύχναστο κέντρο της Αγίας Νάπας, σε μια θαμνώδη περιοχή.

Αποτελεί ένα απλό ξυλοστεγές εκκλησάκι, το οποίο είναι επενδυμένο εξωτερικά με ακανόνιστου μεγέθους πέτρα. Ο εσωτερικός του χώρος αποτελείται από ένα ξυλόγλυπτο εικονοστάσι, ενώ οι τοίχοι του είναι διακοσμημένοι με τοιχογραφίες των Αγίων της Ορθοδοξίας.

Κάθε χρόνο στις 29 Ιουνίου τελείται Πανηγυρικός Εσπερινός και στις 30 Ιουνίου Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις μνήμη των Αγίων Αποστόλων. Παρόλο που ο κάθε Απόστολος έχει και τη δική του ξεχωριστή ημέρα εορτής, τη συγκεκριμένη μέρα εορτάζει η σύναξη των αποστόλων. Οι Απόστολοι αποτελούν τους ανθρώπους, τους οποίους επέλεξε ο Χριστός, για να αποτελέσουν τα εκλεκτά δοχεία της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος, που με τη Θεία Φώτιση κήρυξαν το Λόγο του Θεού, δίδοντας ουσιαστικό νόημα στη ζωή των ανθρώπων. Τους δώδεκα Αποστόλους αποτελούν οι Πέτρος, Ανδρέας, Ιάκωβος, Ιωάννης, Φίλιππος, Θωμάς, Βαρθολομαίος, Ματθαίος, Ιάκωβος του Αλφαίου, Σίμωνας ο Ζηλωτής, Ιούδας ο Θαδδαίος και ο Ματθίας, που εξελέγη σε αντικατάσταση του Ιούδα του Ισκαριώτη.