Μεταξύ των Πάνω και των Κάτω Λευκάρων , κοντά στο σχολείο της κοινότητας των Κάτω Λευκάρων, συναντάμε το εξωκλήσι του Αγίου Τιμόθεου. Είναι ένα μικρό λιτό εξωκλήσι , το οποίο είναι κτισμένο με πέτρα της περιοχής. Το εκκλησάκι, το οποίο χρονολογείται στις αρχές του 15ου αιώνα, ανήκει στο βυζαντινό ρυθμό με τρούλο.
Διαθέτει δύο εισόδους μία στην νότια πλευρά και μία στη δυτική πλευρά του εξωκλησιού. Η κεντρική είσοδος που βρίσκεται στον νότιο τοίχο, σχηματίζεται από άσπρη πελεκημένη πέτρα των Λευκάρων, είναι ορθογώνια και καλύπτεται από ξύλινη πόρτα.
Εσωτερικά το εξωκλήσι είναι ιδιαίτερα επιβλητικό με το ύψος και το σχήμα του. Το Ιερό χωρίζεται με ένα ξύλινο εικονοστάσι, το οποίο έχει ανακαινιστεί τα τελευταία χρόνια και φέρει οκτώ μικρές εικόνες. Η τοίχοι του ναού παλαιότερα ήταν καλυμμένοι με τοιχογραφίες, οι οποίες με το πέρασμα των χρόνων έχουν αλλοιωθεί. Η εικόνα του Αγίου Τιμοθέου φυλάγεται στην εκκλησία της Παναγίας της Ελεούσας.
Το εξωκλήσι δεν διαθέτει καμπαναριό και το κάλεσμα των πιστών γίνεται μόνο με το μεταφερόμενο σήμαντρο. Κάθε χρόνο στις 22 του Ιανουαρίου, ημέρα εορτής του Αγίου, γίνεται λειτουργία στο ναό όπου και μεταφέρεται η εικόνα του Αγίου για λιτάνευση.
Σύμφωνα με τη Μεγάλη Κυπριακή Εγκυκλοπαίδεια υπήρχε μαρτυρία από τον αρχαιολόγο Ludwig Ross (19ος αιώνας), ότι γύρω από την περιοχή του Αγίου Τιμοθέου υπήρχαν τάφοι της Ρωμαϊκής εποχής και μάλιστα γινόταν λόγος για μια σπασμένη σαρκοφάγο που παρουσιαζόταν ως ο τάφος του Αγίου Τιμοθέου.