Από τον Οκτώβριο του 2011, το δρόμο κοντά στο Μεσαιωνικό Κάστρο, στη Λάρνακα, κοσμεί ο φτερωτός Λέοντας της Βενετίας, το επίσημο οικόσημο της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας κατά την περίοδο του Μεσαίωνα. Ο θρυλικός Λέων παραμένει και σήμερα σύμβολο του Δήμου της Βενετίας και έχει ταυτιστεί με τον Ευαγγελιστή Μάρκο, ο οποίος είναι και ο πολιούχος άγιος της. Παράλληλα με την τοποθέτηση του φτερωτού Λέοντα, ο δρόμος μπροστά από το Κάστρο μετονομάστηκε σε «Πλατεία Βενετίας».

Η αδελφοποίηση της πόλης της Λάρνακας με την πόλη της Βενετίας δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, καθώς οι δυο πόλεις συνδέονται με στενούς ιστορικούς δεσμούς. Στην περίοδο της Ενετοκρατίας στην Κύπρο (1489 -1571), η Λάρνακα εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης, γνώρισε ιδιαίτερη οικονομική άνθιση, καθώς οι Ενετοί είχαν επιλέξει το λιμάνι της ως το κύριο διακομιστικό εμπορικό λιμάνι της Κύπρου, ενώ η εκμετάλλευση των αλυκών της οδήγησε στην εμπορία του άλατος.

Τα Λιοντάρια δεσπόζουν σε όλες τις βενετσιάνικες κτήσεις, έτσι και στην Λάρνακα διασώζονται στα διάφορα μεσαιωνικά οικοδομήματα υποδηλώνοντας την ενετική κυριαρχία.