Η εκκλησία του Αγίου Κορνηλίου βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της κοινότητας. Αποτελεί το μοναδικό ναό στην Κύπρο, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Άγιο Κορνήλιο τον Εκατόνταρχο.

Κτίστηκε το 1985 στα κατάλοιπα ενός μικρότερου ναού, επίσης αφιερωμένου στον Άγιο Κορνήλιο, από τον οποίο διασώθηκαν η Αγία Τράπεζα και η μοναδική εικόνα του Αγίου. Ο σημερινός ναός ανήκει στο βυζαντινό ρυθμό, σταυροειδούς με τρούλο. Εξωτερικά το εκκλησάκι είναι σοβατισμένο και η στέγη του είναι καλυμμένη με κεραμίδι. Το εσωτερικό της εκκλησίας αποτελείται από το λιτό ξύλινο εικονοστάσι που το κοσμούν οι εικόνες του Χριστού, της Παναγίας, του Ιωάννη του Προδρόμου και του Αγίου Κορνηλίου. Ξεχωρίζουν οι πανέμορφες αγιογραφίες και τα εντυπωσιακά αρχαία πιάτα σε διάφορους σχηματισμούς, έργα του Σέρβου αγιογράφου Βλαδίμηρου Μίλιτς.

Ο ναός λειτουργεί μια φορά το χρόνο στις 12 Σεπτεμβρίου, όπου γίνεται και η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου.

Ο Άγιος Κορνήλιος, σύμφωνα με τις Πράξεις των Αποστόλων, ήταν Ρωμαίος Εκατόνταρχος. Έπειτα από θειική υπόδειξη συνάντησε τον Απόστολο Πέτρο και μεταστράφηκε στο χριστιανισμό. Τότε αφοσιώθηκε στη διδασκαλία του χριστιανισμού σε διάφορες περιοχές, ανάμεσα σε αυτές και την Κύπρο, ενώ εξελέγη και επίσκοπος Σκήψης της Μυσίας. Ο Άγιος Κορνήλιος κατόρθωσε να εκχριστιανίσει όλους τους κατοίκους της Σκήψης, ανάμεσα σε αυτούς και τον ηγεμόνα της πόλης Δημήτριο μαζί με την οικογένειά του.