Ένας εναλλακτικός τρόπος διακοπών αποτελεί η κατασκήνωση. Το κάμπινγκ αποτελεί μια αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια για όσους θέλουν να ξεφύγουν από το θόρυβο της πόλης και να έρθουν ξανά σε επαφή με τη φύση. Το οικονομικό όμως αυτό είδος διακοπών δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να συνδυαστεί με την παροχή στον κατασκηνωτή  και των απαραίτητων ανέσεων του.

Ένας από τους πιο οργανωμένους  και δημοφιλείς κατασκηνωτικούς χώρους της Κύπρου αλλά και της Ευρώπης, με αρκετές παροχές είναι αυτός της Πόλης Χρυσοχούς. Ο χώρος του κάμπινγκ βρίσκεται 1χλμ βορειοδυτικά από το κέντρο της πόλης και η ομορφιά του έγκειται στο συνδυασμό του πράσινου με το γαλάζιο της θάλασσας. Μπορεί να φιλοξενήσει ένα αρκετά μεγάλο αριθμό κατασκηνωτών (γύρω στα 700 άτομα) και είναι ανοικτό από τον Μάρτιο μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου.

Ο χώρος περιλαμβάνει τουαλέτες, ντουζιέρες και νεροχύτη, σνακ μπάρ και μίνι μάρκετ. Η παραλία, η οποία συγκαταλέγεται στις πιο καθαρές παραλίες της Κύπρου και για το λόγο αυτό πήρε την ευρωπαϊκή βράβευση «Γαλάζια Σημαία», διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες για ενοικίαση, καθώς και ναυαγοσώστη.

Από το 2015 υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια για αναβάθμιση του κατασκηνωτικού χώρου με σκοπό την αναβάθμιση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών.