Το Πάρκο αποτελεί ένα παράδεισο για μικρούς και μεγάλους, καθώς προσφέρει στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης μακριά από την πολυκοσμία και το θόρυβο της πόλης. Περιλαμβάνει υπαίθρια παιχνίδια προσφέροντας ένα εξαίρετο χώρο ψυχαγωγίας για τα παιδιά την στιγμή που οι γονείς μπορούν να τα επιβλέπουν χαλαρώνοντας κάτω από τα δέντρα της πεύκης.

Ο συγκεκριμένος χώρος δημιουργήθηκε το 1995-96, μετά από εισήγηση των «Γιατρών του Κόσμου», όταν ο Δήμος της Πόλης Χρυσοχούς αδελφοποιήθηκε με το δήμο του TECLIC, της Βοσνίας. Το έργο αποτέλεσε την επισφράγιση της φιλίας των δύο χωρών, Κύπρου και Βοσνίας, κυρίως μετά την εθελοντική ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Βόσνιους την περίοδο του πολέμου. Το έργο που αποτελεί μια ένδειξη εκτίμησης προς τους Κύπριους «Γιατρούς του Κόσμου», ολοκληρώθηκε το 2011.

Το πάρκο καλύπτει μια έκταση 2400 τετραγωνικών μέτρων, όπου έχουν φυτευτεί κυρίως πεύκα και τρεμιθιές, ενώ στο χώρο υπάρχουν διάσπαρτα διακοσμητικά πήλινα πιθάρια. Στο χώρο υπάρχουν παιδικά παιχνίδια που τηρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, ειδικός τάπητας κάτω από τα παιχνίδια για την ασφάλεια των παιδιών, χώροι υγιεινής και άνετος χώρος παρκινγκ στην είσοδο του πάρκου.

Ευχή όλων είναι η διατήρηση του πάρκου σε μια καλή κατάσταση και γιατί όχι και η επέκταση του, καθώς είναι πολύ σημαντικό να δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους και κυρίως στα παιδιά να έρχονται σε επαφή με τη φύση και τον καθαρό αέρα, μακριά από τη μονοτονία και τη βαβούρα της πόλης.