Μέσα σε μια υπέροχη «πνιγμένη» στο πράσινο διαδρομή, νοτιοδυτικά της κοινότητας του Ακρωτηρίου και πολύ κοντά στο «Ναυάγιο Αχαιός» βρίσκεται το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Παρόλο που δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για τη χρονολόγηση του εξωκλησιού, εντούτοις συγκρίνοντάς την με άλλους πανομοιότυπους ναούς, υπολογίζεται ως κτίσμα του 16ου αιώνα.

Ο τύπος της εκκλησίας είναι μονόκλιτη καμαροσκέπαστη βασιλική και είναι κτισμένη με πέτρα της περιοχής . Η είσοδος που βρίσκεται στο νότιο τοίχος είναι μονόφυλλη, με τοξωτό ανώφλι , ενώ δύο παράθυρα ένα στο μέσο του δυτικού τοίχου και ένα μακρόστενο στο μέσο της κόγχης του Ιερού επιτρέπουν να περάσει περισσότερο φως στο εσωτερικό του εξωκλησιού.

Το Ιερό είναι υπερυψωμένο κατά ένα σκαλοπάτι και διαχωρίζεται από τον κυρίως ναό με ένα ξύλινο λιτό τέμπλο, στο οποίο υπάρχουν 13 εικόνες . Δίπλα στο τέμπλο, στον βόρειο τοίχο υπάρχει εσοχή ,μέσα στην οποίο υπάρχει τοιχογραφημένη η μορφή του έφιππου Αγίου Γεωργίου.

Στο προαύλιο του εξωκλησιού υπάρχουν παγκάκια, όπου οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν για να δροσιστούν κάτω από τον ίσκιο των δέντρων, αλλά και να απολαύσουν το πανέμορφο τοπίο που απλώνεται μπροστά τους.

Το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται υπό τη συντήρηση και τη φροντίδα του Τμήματος Αρχαιοτήτων.