Η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας βρίσκεται στο κέντρο της κοινότητας της Τερσεφάνου και αποτελούσε τα παλαιότερα χρόνια τον ενοριακό ναό του χωριού. Πρόκειται για μια μονόκλιτη καμαροσκέπαστη εκκλησία κτίσμα του 16ου αιώνα.  Ο ναός υπέστη δυο επεκτάσεις στη δυτική πλευρά του με την πρώτη να γίνεται κατά τον 17ο αιώνα και τη δεύτερη το 1866, όπως μαρτυρείται από την εντοιχισμένη πλάκα που βρίσκεται πάνω από τη νότια είσοδο. Το καμπαναριό αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη, κτίσμα του 19ου αιώνα.  Στο εσωτερικό της εκκλησίας υπάρχουν κατάλοιπα τοιχογραφιών με σπουδαιότερη  την τοιχογραφία που αναπαριστά τα Εισόδια της Θεοτόκου.

Στην εκκλησία διασώζονται δυο αξιόλογα μεσαιωνικά κατάλοιπα τα οποία σχετίζονται  με την οικογένεια Ποδοκάταρο. Τα κατάλοιπα αυτά αφορούν μια επιτύμβια πλάκα με επιγραφή  στα λατινικά που αναφέρεται σε μέλος της οικογένειας Ποδοκάταρο, καθώς επίσης ένα ανώφλι με οικόσημο, το οποίο όμως παρουσιάζει αρκετές φθορές.  Αξίζει να αναφερθεί πως η οικογένεια Ποδοκάταρο αποτελούσε μια από τις σπουδαιότερες οικογένειες και μεγαλοφεουδάρχες της Κύπρου κατά την περίοδο της φραγκοκρατίας και της βενετοκρατίας.

Στον περίβολο της εκκλησίας σώζονται κιονόκρανα και κολόνες που χρονολογούνται στα πρωτοχριστιανικά χρόνια και πιθανότατα να προέρχονται από μια αρχαία βασιλική εκκλησία που βρισκόταν κτισμένη εκεί. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου.

Η μνήμη της Αγίας Μαρίνας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Ιουλίου.