Ένα παλαιοντολογικό μουσείο στην Λευκωσία που θα σας κάνει να νιώσετε σα να ήσασταν για λίγο ήρωες σε ταινία επιστημονικής φαντασίας

Αν σας ενδιαφέρουν τα παλαιοντολογικά ευρήματα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το Τσιρίδειο Ίδρυμα και το μουσείο του. Μη σας ξεγελάσει το μικρό του μέγεθος. Τα εκθέματα που φιλοξενεί είναι πολλά και εντυπωσιακά.

Στο μουσείο αυτό μπορείτε να δείτε αυθεντικά κρανία και οστά ζώων που έζησαν εκατομμύρια χρόνια πριν. Υπάρχουν σκελετοί δεινοσαύρων, οστά από νάνους ελέφαντες και ιπποπόταμους που έζησαν στην Κύπρο, σπάνια απολιθώματα από πουλιά, ψάρια, αμμωνίτες, όστρακα κλπ. Υπάρχει επίσης και μια σημαντική συλλογή ορυκτών και μετεωριτών, που χρονολογούνται από την αρχή της δημιουργίας της γης ως την τελευταία εποχή των παγετώνων.

Μπορείτε να δείτε μετεωρίτες από διάφορα μέρη του κόσμου, όπως τον μετεωρίτη Gibeon που ζυγίζει 26 κιλά και τον μετεωρίτη Tissint που προέρχεται από τον πλανήτη Άρη. Το μουσείο διαθέτει επίσης πολλά σπάνια πετρώματα, όπως φυσικό χρυσό, φυσικό ασήμι, ακατέργαστα ρουμπίνια, ζαφείρια, χαλαζίες κ. ά.

Στο μουσείο γίνονται καθημερινά ξεναγήσεις κατάλληλες για όλες τις ηλικίες, ενώ υπάρχει και ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνώσης και ψυχαγωγίας. Για όλα αυτά και για ό,τι άλλο χρειαστείτε είναι πάντα πρόθυμη να σας βοηθήσει η κυρία Λούλα Ρουμπίνα, υπεύθυνη του μουσείου.

Το μουσείο του Τσιριδείου Ιδρύματος θα σας εντυπωσιάσει με το πλήθος και την ποικιλία των εκθεμάτων του. Φεύγοντας είναι σίγουρο ότι θα νιώσετε σα να ήσασταν για λίγο ήρωες σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.