Ένα από τα γεφύρια του χωριού Τρείς Ελιές, φέρει την ομώνυμη ονομασία με την κοινότητα. Πρόκειται για ένα μονότοξο πέτρινο γεφύρι της ενετικής περιόδου. Άλλωστε οι Τρεις Ελιές αποτελούσαν ένα από τα χωριά της περιφέρειας της Μαραθάσας που περιλαμβανόταν μεταξύ των βασιλικών κτημάτων κατά την περίοδο της Φραγκοκρατίας. Το γεφύρι βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί προς τα Καμινάρια και τα παλαιότερα χρόνια αποτελούσε τμήμα του μονοπατιού που οδηγούσε από την Πάφο στην περιοχή της Μόρφου.

Ο περιβάλλοντας χώρος του γεφυριού που αποτελείται από άγρια πυκνή βλάστηση σε συνδυασμό με τον Δράκοντα ποταμό, παραπόταμο του Διαρίζου, που ρέει κάτω από αυτό, δημιουργούν εικόνες μοναδικού κάλλους. Το τοξωτό αυτό αριστούργημα, το οποίο στέκει αγέρωχο στο πέρασμα των αιώνων, εάν είχε φωνή θα μπορούσε να μας διηγηθεί τόσες και τόσες ιστορίες…

Από το γεφύρι περνά γραμμικό μονοπάτι 2,5 χιλιομέτρων που ξεκινά από το χωριό Τρεις Ελιές και καταλήγει στην τοποθεσία Όρπολις. Πρόκειται για μια εύκολη διαδρομή που προσφέρει μια μοναδική θέα σε όλο της το μήκος και περνά από αξιόλογα αξιοθέατα της περιοχής.