Σε μια απόμερη περιοχή, δυο χλμ περίπου βορειανατολικά της κοινότητας Καντού, στη δυτική όχθη του ποταμού Κούρη βρίσκεται το εξωκλήσι της Αγίας Νάπας. Αποτελεί μια μικρή εκκλησία και ανήκει στον τύπο του μονόκλιτου ναού με τρούλο παρόλο που παρουσιάζει κάποιες διαφορές σε σχέση με άλλες εκκλησίες του ίδιου τύπου.

Η εκκλησία έχει δυο εισόδους, μια στο νότιο τοίχο και μια στο δυτικό τοίχο, καθώς και πέντε μικρά παράθυρα, των οποίων τα τόξα είναι ημικυκλικά. Ημικυκλικά είναι και τα τυφλά τόξα του βόρειου και νότιου τοίχου, όπως ημικυκλικές είναι και οι δυο καμάρες του ναού. Από τα διάφορα μορφολογικά τυπολογικά χαρακτηριστικά η εκκλησία πιστεύεται πως κτίστηκε γύρω στον 11ο με 12ο αιώνα, ενώ διακοσμήθηκε σταδιακά από τον 12ο μέχρι και τον 14ο αιώνα.

Στο εσωτερικό της εκκλησίας σώζονται σπαράγματα τοιχογραφιών, που κοσμούν τους τοίχους του ναού. Από τις τοιχογραφίες διακρίνονται αυτές της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (12ος με 13ος αιώνας), του Αγίου Γεωργίου(12ος με 13ος αιώνας), τμήμα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου (14ος αιώνας), τμήμα των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού (14ος αιώνας) κ.α. Μεγάλο μέρος των τοιχογραφιών έχει καταστραφεί από τις λεηλασίες των Τούρκων και από τη διείσδυση νερών της βροχής.

Γύρω από το εξωκλήσι της Αγίας Νάπας βρίσκονται τα κατάλοιπα ενός παλαιού οικισμού, όπου πιθανότατα η εκκλησία να αποτελούσε το κέντρο.