Αποτελεί πραγματικότητα ότι δεν μπορεί να βρεθεί μεγαλύτερος καλλιτέχνης από τη φύση. Η φύση σαν ένας άλλος ζωγράφος χωρίς να χρησιμοποιεί πινέλα και χρώματα, συνθέτει πανέμορφες εικόνες και μας τα παρουσιάζει σαν μικρά θαύματα.

Ένα τέτοιο μικρό θαύμα της φύσης αποτελούν και οι θαλασσινές σπηλιές στην Αγία Νάπα. Οι θαλασσινές σπηλιές , οι οποίες βρίσκονται ανάμεσα στην παραλία της Κέρμιας και του Ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο, έχουν τεράστια γεωλογική και περιβαλλοντική αξία. Ο σχηματισμός των βράχων έχει δημιουργηθεί στο πέρασμα πολλών αιώνων από τη δράση των κυμάτων επάνω στα πετρώματα. Ο πανύψηλος βράχος πάνω στον οποίο λαξεύτηκαν οι σπηλιές χάνεται μέσα στη θάλασσα δημιουργώντας ένα ημικυκλικό κόλπο.

Στο σημείο μπορεί να φτάσει κανείς οδικώς, με τα πόδια είτε με μίνι κρουαζιέρες που γίνονται στην περιοχή. Για όποιον επιλέξει την πεζοπορία μπορεί να ακολουθήσει το παράκτιο μονοπάτι μήκους 4,5 χλμ στην ανατολική πλευρά της Αγίας Νάπας, όπου περνά από τη βραχώδη ακτή και προσφέρει συνεχή θέα τη θάλασσα. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς τα μονοπάτια είναι ιδιαίτερα κακοτράχαλα με χώμα και χαλίκια.

Οι θαλασσινές σπηλιές στην Αγία Νάπα, οι οποίες φέρουν και την ονομασία «παλάτια» τονίζοντας με τον τρόπο αυτό το μεγαλείο που έχει δημιουργηθεί από τη φύση, αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών και αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφιζόμενα σημεία της περιοχής. Από εδώ κάποιος μπορεί να θαυμάσει τη μαγευτική θέα και την πανδαισία χρωμάτων που δημιουργείται από τις αχτίδες του ήλιου που αντανακλώνται στο γαλάζιο της θάλασσας.

Επισκεφτείτε το σημείο και απλά αφεθείτε στην ηρεμία που προσφέρει απλόχερα το τοπίο.