Η μεγάλη και κύρια εκκλησία της κοινότητας Μηλικούρι είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο. Πρόκειται για ένα ξυλόστεγο ναό με δίρριχτη επικλινή στέγη κτισμένο σύμφωνα με τα πρότυπα της αρχιτεκτονικής αρκετών ναών της ορεινής Κύπρου. Ανήκει στο ρυθμό της τρίκλιτης βασιλικής που αποτελείται από το κεντρικό και τα πλάγια κλίτη, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους με πεσσοστοιχία και γεφυρώνονται με οξυκόρυφα τόξα. Το δεξί κλίτος είναι αφιερωμένο στον Άγιο Μηνά, το μεσαίο στην Παναγία την Ελεούσα και το αριστερό στον Άγιο Γεώργιο. Η εκκλησία κτίστηκε το 1726, ενώ σύμφωνα με μια επιγραφή στη δυτική θύρα ανακαινίστηκε το 1811. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το καμπαναριό, κτίσμα του 1886, που φέρει λαξευτά διακοσμητικά στοιχεία.

Στο εσωτερικό της εκκλησίας ξεχωρίζει το πανέμορφο εικονοστάσι με τις αξιόλογες εικόνες. Ενδιαφέρουσες εικόνες αποτελούν αυτές της Παναγίας με καλυμμένο το πρόσωπο από κεντημένο ύφασμα (16ος αιώνας), της Παναγίας της Ελεούσας (17ος αιώνας), αλλά και του αγίου Σπυρίδωνα που αναπαριστά και τον δωρητή (16ος αιώνας).

Στον περίβολο της εκκλησίας έχει ανεγερθεί ,με δαπάνες της Ιεράς Μονής Κύκκου, μνημείο στη μνήμη των πεσόντων του απελευθερωτικού αγώνα του 1955-59 και των πεσόντων και αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής του ’74, αλλά και όσων τίμησαν το Μηλικούρι και την Κύπρο γενικότερα με την εθνική, πνευματική, πολιτική και κοινωνική τους προσφορά.