Ένα μονοπάτι της φύσης που ακολουθεί τα βήματα της Αφροδίτης, της θεάς του έρωτα και της ομορφιάς. Ένα αρκετά δύσκολο, κυκλικό μονοπάτι που εκτείνεται σε μια απόσταση 7.5 χιλιομέτρων. Χαρακτηρίζεται από αρκετά απότομες ανηφόρες και κατηφόρες, ανώμαλα και απόκρημνα σημεία. Σημείο αφετηρίας του μονοπατιού αποτελούν τα Λουτρά της Αφροδίτης. Το μονοπάτι περνά από σημεία αξιόλογου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως τον Πύργο της Ρήγαινας που ουσιαστικά είναι τα ερείπια ενός ναού, που πιθανότατα αποτελούσε το καθολικό ενός μοναστηριού της μεσαιωνικής περιόδου. Στο σημείο αυτό βρίσκεται μια αιωνόβια δρυς, κάτω από την οποία, σύμφωνα με τη μυθολογία, καθόταν η θεά Αφροδίτη, όταν ήθελε να ξεκουραστεί κατά την πορεία της από το λουτρό της.

Κατά μήκος του μονοπατιού μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα του Ακρωτηρίου Αρναούτης, της Πόλης Χρυσοχούς και του Δάσους της Πάφου. Το τοπίο αποτελείται από φυσικά δάση αοράτου και τραχείας πεύκης, ενώ πλούσια είναι και η πανίδα της περιοχής, με πολλά ενδημικά και αποδημητικά πουλιά, ερπετά, καθώς και θηλαστικά, όπως αλεπούδες, σκαντζόχοιρους, και λαγούς. Σε σημείο της περιοχής, κοντά στο ερείπιο του Πύργου της Ρήγαινας, υπάρχει βρύση με πόσιμο νερό, καθώς και άλλη μια μεταξύ Λουτρών – Κακοσκάλι. Το μονοπάτι Αφροδίτη έχει ένα τμήμα κοινό με το μονοπάτι της φύσης Άδωνης.

Το μονοπάτι Αφροδίτη και το μονοπάτι Άδωνης δίνουν την ευκαιρία στους φυσιολάτρες να γνωρίσουν την άγρια ομορφιά της περιοχής του Ακάμα, που συνδυάζει με ένα μοναδικό τρόπο τη θάλασσα με το βουνό. Τα δυο μονοπάτια εντάσσονται στο Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 και βρίσκονται υπό τη διαχείριση του Τμήματος Δασών .