Εκκλησίες παλαιού ημερολογίου

Displaying 1 - 9 of 9
Προορισμός
Assumption-of-Mary-in-Augorou

Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Κτίστηκε το 1953 από Παλαιοημερολογίτες. Σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο, εορτάζει στις 15 Αυγούστου.

Location (Region-City):
Προορισμός
Panagias-eisodion-tis-Theotokou-in-Augorou

Βρίσκεται στα βόρεια του χωριού και είναι κτίσμα παλαιοημερολογιτών. Σύμφωνα με το Παλαιό Ημερολόγιο, εορτάζει στις 21 Νοεμβρίου.

Location (Region-City):
Προορισμός

Το μικρό αυτό εκκλησάκι αφιερωμένο στην Παναγία της Ζωοδόχου Πηγής αποτελεί μέρος της γυναικείας Ιεράς Μονής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού που βρίσκεται περίπου δυο χιλιόμετρα ανατολικά της κοινότητας του Αβδελλερού. Το πετρόκτιστο καμαροσκέπαστο αυτό εκκλησάκι είναι κτισμένο στις παρυφές ενός μικρού δεντρόφυτου λόφου, νοτιοδυτικά της Μονής. Στον ίδιο χώρο έχει δημιουργηθεί Ησυχαστήριο...

Προορισμός
Panagia-Galaktotrofousa-in-Kofinou

Στα βορειοδυτικά της Κοφίνου, στην επαρχία Λάρνακα, πλησίον της Μονής Σταυροβουνίου βρίσκεται ένα μικρό αντρικό μοναστήρι αφιερωμένο στην Παναγία την Γαλακτοτροφούσα. Το μοναστήρι λειτουργεί βάση του Παλαιού Ημερολογίου. Η εκκλησία της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας είναι κτισμένη σε ρυθμό βασιλικής με τρούλο . Πήρε την ονομασία της από την εικόνα της Παναγίας που την παρουσιάζει να κρατά...

Προορισμός

Περίπου δυο χιλιόμετρα ανατολικά της κοινότητας, σε μια ερημική τοποθεσία βρίσκεται η γυναικεία Μονή, αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού. Ο θεμέλιος λίθος της Μονής τέθηκε το 1979 και οι μοναχές που βρίσκονται εδώ ακολουθούν το Παλαιό Εκκλησιαστικό εορτολόγιο.

Ο ναός είναι κτισμένος σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής, σταυροειδής με τρούλο. Φέρει τρεις εισόδους, στα δυτικά, στα...