Σε κοντινή απόσταση από την κοινότητα της Επισκοπής βρίσκεται ένα εγκαταλελειμμένο χωριό, το Μωρό Νερό. Το χωριό περιλαμβάνεται στα διοικητικά όρια της κοινότητας Καλλέπια. Αποτελούσε μεικτό χωριό, με την πλειονότητα των κατοίκων να είναι Τουρκοκύπριοι. Με τις διακοινοτικές ταραχές του 1964 το χωριό εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους του και ερημώθηκε. Στο χωριό εντοπίζονται τα κατάλοιπα μιας μοναδικής και αρχαίας εκκλησίας αφιερωμένης στον Άγιο Γεννάδιο. Δυστυχώς η εκκλησία, όπως και το χωριό, έχει αφεθεί στο πέρασμα και τη φθορά του χρόνου.

Πρόκειται για μια πετρόκτιστη μονόκλιτη θολωτή εκκλησία. Η αξία της έγκειται όχι μόνο στο γεγονός ότι αποτελεί κτίσμα της βυζαντινής περιόδου αλλά και το ότι εδώ είχε ταφεί ο άγιος Γεννάδιος. Ο άγιος Γεννάδιος ανέβηκε στον πατριαρχικό θρόνο της Κωνσταντινούπολης το 458 μ.Χ. Εργάστηκε σκληρά για την επιστροφή πολλών αιρετικών στην εκκλησία και καταπολέμησε την αίρεση του μονοφυσιτισμού. Παραιτήθηκε από το αξίωμα του Πατριάρχη και με συνοδό το μοναχό Νείλο φεύγει για τους Αγίους Τόπους και από εκεί έρχεται στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Πάφο. Μόνος του ο πατριάρχης Γεννάδιος ξεκίνησε για να επισκεφτεί την Επισκοπή με σκοπό να βρει το ασκητήριο του Αγίου Ιλαρίωνα. Το απόκρημνο και το άγριο της περιοχής σε συνδυασμό με τον κακό καιρό έκαναν τον Γεννάδιο να χάσει το δρόμο του. Κουρασμένος και εξαντλημένος από το κρύο ζήτησε καταφύγιο σε ένα σπίτι στο χωριό Κισσότερα (μετέπειτα Μωρό Νερό). Όμως αρνήθηκαν να του ανοίξουν την πόρτα. Ως αποτέλεσμα ο άγιος πάγωσε και πέθανε από το κρύο. Ο άγιος Γεννάδιος τάφηκε στην περιοχή όπου πέθανε και εδώ κτίστηκε και ναός αφιερωμένος στο όνομά του. Η μνήμη του εορτάζεται στις 17 Νοεμβρίου. Από την ερειπωμένη σήμερα εκκλησία του Αγίου Γεννάδιου, το μόνο στοιχείο που δηλώνει σε ποιόν άγιο είναι αφιερωμένη είναι ένα εικόνισμα του Αγίου.

Από την συγκεκριμένη εκκλησία περνά και μια περιπατητική κυκλική διαδρομή επτά περίπου χιλιομέτρων που δημιουργήθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Επισκοπής Πάφου . Η διαδρομή έχοντας ως αφετηρία το Κέντρο περνά από διάφορα σημεία πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.