Παραλία Πέτρα του Ρωμιού (Διγενή)…μια παραλία άρρηκτα συνδεδεμένη με τους μύθους του νησιού. Από εδώ σύμφωνα με την παράδοση η θεά Αφροδίτη αναδύθηκε από τα κύματα, ενώ μια άλλη παράδοση αναφέρεται στον βυζαντινό ήρωα Διγενή Ακρίτα, ο οποίος κατά τη δίωξη των Σαρακηνών πήρε ένα τεράστιο βράχο και τον πέταξε στη θάλασσα εναντίον τους. Η πέτρα αυτή έδωσε και την ονομασία στην περιοχή.

Από την αριστερή πλευρά του βράχου η παραλία αποτελείται από βότσαλα, ενώ από τη δεξιά πλευρά είναι κυρίως αμμώδης. Η συγκεκριμένη παραλία σε κερδίζει με το τοπίο της και για το λόγο αυτό αξίζει να την επισκεφτείτε έστω για μια φορά στη ζωή σας. Το άγριο, βραχώδες ανάγλυφο της περιοχής σε συνδυασμό με το γαλάζιο της θάλασσας δημιουργούν ένα μοναδικό μαγευτικό τοπίο σπάνιας ομορφιάς. Η φύση έχει κάνει πάλι το θαύμα της!

Όπως η Αφροδίτη, θεά της ομορφιάς και του έρωτα, ξεπρόβαλε μέσα από τους αφρούς και τα κύματα της συγκεκριμένης παραλίας, με τον ίδιο τρόπο, σύμφωνα με ένα μύθο, όσοι λουστούν στα καταγάλανα νερά της ευλογούνται με μοναδικά χαρίσματα, όπως είναι η αιώνια νεότητα, η ομορφιά και ο έρωτας.