Το γεφύρι της Ακαπνού αποτελεί ένα από τα πολλά γεφύρια που κτίστηκαν κατά τη Μεσαιωνική περίοδο με σκοπό να διευκολύνουν την επικοινωνία ανάμεσα στις πόλεις και τα χωριά. Βρίσκεται στα βορειοδυτικά της κοινότητας, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το κέντρο του χωριού και είναι πνιγμένο κυριολεκτικά μέσα στην πυκνή άγρια βλάστηση. Από κάτω του ρέει ασταμάτητα παραπόταμος του Βασιλοπόταμου.

Το πέτρινο γεφύρι φέρει δυο τόξα και κτίστηκε την εποχή των Ενετών. Μάλιστα πιστεύεται πως από εδώ περνούσε ο στρατός των Σταυροφόρων για να περάσουν από τη Λάρνακα στην περιοχή της Πιτσιλιάς. Η περιοχή , όπου βρίσκεται το γεφύρι, συνδέεται με μια παράδοση, στην οποία εμπλέκονται ο ρήγας και η ρήγαινα. Σύμφωνα με αυτήν ο ρήγας και η ρήγαινα είχαν την ιδέα να κατασκευάσουν ένα αυλάκι, με σκοπό να μεταφέρουν νερό από το Βασιλοπόταμο στον κάμπο, που βρισκόταν βορειοδυτικά του οικισμού. Τα σχέδια του όμως ανατράπηκαν όταν έφτασαν στο νησί οι Σαρακηνοί, οι οποίοι ετοιμάζονταν για επιδρομές. Τότε ο ρήγας και η ρήγαινα αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την περιοχή, εφόσον προηγουμένως κρύψουν τους θησαυρούς τους στον Κάμπο. Καθώς όμως εγκατέλειπαν το χωριό καβάλα στο άλογό τους, η ρήγαινα γκρεμίστηκε από το άλογο της σε ένα ρυάκι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Από τότε το συγκεκριμένο ρυάκι έμεινε γνωστό ως «Αρκάκι της Ρήγαινας».

Η πρόσβαση στη συγκεκριμένη περιοχή και στο γεφύρι είναι ιδιαίτερα εύκολη για αυτό αξίζει μια επίσκεψη. Ο συνδυασμός της πλούσιας φυσικής βλάστηση με το κελάρυσμα του ρυακιού θα σας γοητεύσει.