Μερικά χιλιόμετρα έξω από την κοινότητα της Ανώγυρας, σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον λειτουργεί θεματικό πάρκο ελιάς, το «Σπίτι της Ελιάς – Ολέαστρο». Το πάρκο, το οποίο λειτουργεί με ιδιωτική πρωτοβουλία , δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει με διαδραστικό τρόπο την ιστορία και την παράδοση της ελιάς στην Κύπρο. Παράλληλα στους επισκέπτες προσφέρονται και άλλες μοναδικές εμπειρίες, όπως να πάνε βόλτα με πόνι, να ταΐσουν τα ζώα του πάρκου, καθώς και να απολαύσουν τους όμορφους κήπους με τους καταρράκτες, τις λίμνες και τα σιντριβάνια. Στο πάρκο λειτουργεί επίσης καφεστιατόριο και μικρό μαγαζάκι, όπου πωλούνται διάφορα προϊόντα βιολογικής παραγωγής του Ολέαστρο.

Κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη έχει καθιερωθεί η «Μέρα Ελιάς», μια μέρα όπου λαμβάνουν χώρα διάφορες εκδηλώσεις έχοντας ως σημείο αναφοράς την ελιά και την παράδοση. Η εκδήλωση στηρίζει και την τοπική επιχειρηματικότητα, αφού γίνονται επιδείξεις των προϊόντων που παράγει το χωριό, όπως παστέλι, κρασί, χαλούμι κ.α.

Σε μια επίσκεψη σας στην Ανώγυρα αξίζει να επισκεφτείτε το Πάρκο Ελιάς, όπου θα σας δοθεί η ευκαιρία να ζήσετε την αυθεντικότητα και τη γαλήνη της κυπριακής υπαίθρου.

Το Πάρκο της Ελιάς Ολέαστρο είναι ανοιχτό καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00π.μ μέχρι τις 7.00μμ. Είσοδος για ενήλικες 3 και για παιδιά 2 ευρώ. Δύο παιδιά το ένα δωρεάν ενώ επισκέψεις σε ομάδες 2 ευρώ.