Στην Πόλη Χρυσοχούς, 40 χλμ περίπου βόρεια της Πάφου στεγάζεται από το 1998 το Τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο Μαρίου – Αρσινόης. Το Μουσείο, κτισμένο σε νεοκλασικό ρυθμό, φιλοξενεί ευρήματα που προέρχονται από την αρχαία πόλη και τις νεκροπόλεις του Μαρίου, το οποίο αργότερα κατά τον 3ο αιώνα π.Χ. μετονομάστηκε σε Αρσινόη.
Το Μουσείο αποτελείται από δύο αίθουσες. Η πρώτη αίθουσα, η οποία φέρει το όνομα Νίκος Σιακόλας, προς τιμή του ιδιώτη ο οποίος συγχρηματοδότησε το έργο με την κυβέρνηση, στεγάζει αντικείμενα που προέρχονται τόσο από την πόλη του Μαρίου – Αρσινόης όσο και από την ευρύτερη περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς. Τα ευρήματα που καλύπτουν την χρονική περίοδο από τη νεολιθική εποχή μέχρι και το μεσαίωνα, απεικονίζουν την εξέλιξη της ιστορίας της περιοχής στη διάρκεια των αιώνων.
Στη δεύτερη αίθουσα περιλαμβάνεται μια πλούσια συλλογή ευρημάτων που προέρχονται από τις νεκροπόλεις της περιοχής, με ειδική αναφορά την τοποθεσία εύρεσης και τις ανασκαφές που έχουν γίνει.
Το Τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο Μαρίου – Αρσινόης έχει ως κυριότερο στόχο τη γνωριμία του επισκέπτη με μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Κύπρου στην αρχαιότητα. Το Μάριον σύμφωνα με διάφορα ευρήματα φαίνεται να κατοικείτο από το τέλος της νεολιθικής περιόδου και κατά τις αρχές της χαλκολιθικής. Άρχισε να ακμάζει από την κυπροαρχαική περίοδο και έπειτα, όπου και αποτέλεσε μια από τις πόλεις – βασίλεια της Κύπρου. Ο πλούτος του οφειλόταν στα μεταλλεύματα χαλκού και χρυσού που διέθετε όπως και στο λιμάνι του, το οποίο του επέτρεψε να αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με γειτονικές χώρες. Η πόλη του Μάριον μετονομάστηκε σε Αρσινόη τον 3ο αιώνα π.Χ. προς τιμή της αδελφής και συζύγου του Πτολεμαίου Β΄ Φιλάδελφου.