Η όμορφη αυτή εκκλησία βρίσκεται νοτιανατολικά της κοινότητας των Πυργών, σε μια υπέροχη τοποθεσία , στην κορυφή ενός υψώματος στο δάσος Σταυροβουνίου. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η Μονή Σταυροβουνίου. Πρόκειται για μια εκκλησία κτισμένη σε ρυθμό βασιλικής με τρούλο, επενδυμένη εξωτερικά με πέτρα.

Ο Άγιος Σπυρίδωνας εορτάζει κάθε χρόνο στις 12 Δεκεμβρίου

Ο Άγιος Σπυρίδωνας γεννήθηκε το 270 μ.Χ. στο χωριό Άσσια της Κύπρου από οικογένεια βοσκών. Παρόλο που μορφώθηκε επέλεξε και ο ίδιος να είναι βοσκός. Συχνά έπαιρνε τους βοσκούς στους ιερούς ναούς και τους δίδασκε το Θείο Λόγο. Νυμφεύθηκε και απέκτησε μια κόρη την Ειρήνη. Όταν η σύζυγος του πέθανε ο Σπυρίδωνας αφοσιώθηκε ακόμη περισσότερο στη διδασκαλία του χριστιανισμού. Χειροτονήθηκε ιερέας για να εκλεγεί σε επίσκοπο Τριμυθούντος λίγο καιρό αργότερα.

Ο Άγιος Σπυρίδωνας έμεινε γνωστός στη θρησκευτική ιστορία με τη συμμετοχή του στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, που έγινε στη Νίκαια Βιθυνίας και στην οποία κατατρόπωσε την αίρεση των αρειανών, που υποστήριζε ότι ο Ιησούς ήταν δημιούργημα και όχι υπόσταση του Θεού. Εκεί ο Άγιος Σπυρίδωνας προέβη και στο γνωστό θαύμα με το κεραμίδι. Ο Άγιος κοιμήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 350 μ.Χ.

Ο Άγιος Σπυρίδωνας αξιώθηκε από το Θεό να κάνει πολλά θαύματα. Στην Κέρκυρα υπάρχει μεγαλοπρεπής ναός αφιερωμένος στο όνομά του και στον οποίο φυλάσσονται τα ιερά λείψανα του.