Τα ενετικά γεφύρια αποτελούν μέρος των κρυμμένων θησαυρών που βρίσκονται στις κοιλάδες των ποταμών. Ο εντοπισμός τους δεν θα σας αφήσει ασυγκίνητους, καθώς συνήθως τα γεφύρια αυτά περιβάλλονται από εικόνες εξαίσιου φυσικού κάλλους και μοναδικούς γαλήνιους ήχους προερχόμενους από τη φύση.

Το Γεφύρι του Μύλου βρίσκεται εντός της περιοχής της Μαραθάσας και ενώνει τις δύσβατες περιοχές των χωριών Τρεις Ελιές και Καμινάρια. Κάτω από το γεφύρι ρέει ο ομώνυμος ποταμός του Μύλου. Πρόκειται για ένα ημικυκλικό μονότοξο πέτρινο γεφύρι της ενετικής περιόδου που στο παρελθόν αποτελούσε μέρος του μονοπατιού που οδηγούσε από την Πάφο στην περιοχή της Μόρφου.

Το γεφύρι βρίσκεται κυριολεκτικά πνιγμένο μέσα στην άγρια πυκνή βλάστηση καθιστώντας για το λόγο αυτό δύσκολη τη θέαση του. Σε κοντινή απόσταση από το γεφύρι βρίσκεται ακόμη ένα γεφύρι της μεσαιωνικής περιόδου, αυτό των Τριών Ελιών, αλλά και τα ερείπια ενός ναού αφιερωμένου στον Άγιο Ανδρόνικο.

Από το γεφύρι περνά γραμμικό μονοπάτι 2,5 χιλιομέτρων που ξεκινά από τις Τρεις Ελιές και καταλήγει στην τοποθεσία Όρπολις. Πρόκειται για μια εύκολη διαδρομή που περνά από αξιόλογα αξιοθέατα της περιοχής προσφέροντας θέα σε όλο της το μήκος. Καθ’όλη τη διαδρομή υπάρχουν παγκάκια, στα οποία ο περιπατητής μπορεί να καθίσει και να απολαύσει το μαγευτικό τοπίο.