Η Βάσα Κοιλανίου κτισμένη στους πρόποδες της οροσειράς του Τροόδους αποτελεί ένα από τα αμπελοχώρια της επαρχίας Λεμεσού. Σε ένα παλιό αρχοντικό σπίτι της κοινότητας έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια Μουσείο Ζιβανίας. Στο Μουσείο, μέσα από τα εκθέματα, παρουσιάζεται η διαδικασία παραγωγής, απόσταξης, φύλαξης και κατανάλωσης του παραδοσιακού αυτού ποτού της Κύπρου. Μέσα στο Μουσείο βρίσκεται και αποστακτήρας με τον οποίο γίνονται αναπαραστάσεις απόσταξης της ζιβανίας με τον παραδοσιακό τρόπο. Παράλληλα στον εκθεσιακό χώρο εκτίθενται αντικείμενα ενός καθημερινού αγροτικού νοικοκυριού της Κύπρου.

Σας δίνετε επίσης η ευκαιρία να δοκιμάσετε και να αγοράσετε ζιβανία, όπως ακριβώς και διάφορα άλλα τοπικά προϊόντα, όπως μαρμελάδες, κρασί, σουτζούκο, παλουζέ κ.α.

Πραγματοποιούνται ξεναγήσεις τόσο σε ομάδες όσο και σε μεμονωμένους επισκέπτες τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Το Μουσείο είναι προσβάσιμο για άτομα με τροχοκάθισμα , ενώ στο χώρο λειτουργεί και καφετέρια.

Το Μουσείο είναι ανοικτό καθημερινά από τις 08:00 μέχρι τις 13:00 και Σαββατοκύριακο κατόπιν διευθέτησης. Για πληροφορίες καλέστε στο 25942634. Είσοδος : 2 ευρώ