Ασκάς

Displaying 1 - 5 of 5
Προορισμός
Askas

Ο Ασκάς με τα λιθόστρωτα δρομάκια και την αμφιθεατρική τοποθέτηση των οικοδομημάτων του αποτελεί ένα από τα γραφικότερα χωριά της Κύπρου που αναδεικνύει την κυπριακή παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών και θέλγει τους ορεινούς παραθεριστές.

Προορισμός
Saint Christina in Askas

Σε απόσταση δυο χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Ασκά βρίσκεται το εξωκλήσι της Αγίας Χριστίνας. Κτίστηκε, σύμφωνα με επιγραφή στο εσωτερικό της εκκλησίας , το 1518 και ενώ αρχικά αφιερώθηκε στην Αγία Χριστίνα, μετέπειτα αφιερώθηκε και στην Αγία Παρασκευή. Σήμερα το εξωκλήσι φέρει το όνομα και των δύο Αγίων.

Η εκκλησία είναι μια μικρή, μονόκλιτος σε ρυθμό βασιλικής με επικλινή στέγη,...

Προορισμός
Honest Cross in Askas

Ανατολικά της κοινότητας του Ασκά συναντάμε την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού. Είναι μια μικρή εκκλησία κτισμένη σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής. Χωρίζεται σε τρία κλίτη από δύο σειρές αψίδων με πέντε καμάρες κάθε σειρά. Το αξιοπρόσεκτο του ναού αποτελούν οι κολώνες του, οι οποίες φέρουν ξύλινα κιονόκρανα με σκαλίσματα. Ο ναός έχει υποστεί στην πορεία του χρόνου αρκετές επιδιορθώσεις αλλοιώνοντας...

Προορισμός
Community-Park-Christaki-Ioannou-in-Askas

Ανατολικά της κοινότητας του Ασκά, σε ένα από τα φιδωτά δρομάκια του ξεπροβάλει το κοινοτικό πάρκο. Το πάρκο αποτελείται από πλακόστρωτο και από ξύλινα παγκάκια, όπου οι ντόπιοι και οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν και να απολαύσουν τη θέα που απλώνεται μπροστά τους. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και καφεστιατόριο, όπου κάποιος μπορεί να απολαύσει το φαγητό του, έχοντας ως φόντο από τη μια πλευρά...

Προορισμός
Timios Prodromos in Askas

Στα νοτιανατολικά του χωριού βρίσκεται ο κύριος ναός της κοινότητας του Ασκά, αφιερωμένος στον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Ο τύπος της εκκλησίας είναι τρίκλιτος ξυλοστεγής. Παρόλο που η εκκλησία επιδέχθηκε διάφορες μετατροπές και προσθήκες στη διάρκεια των χρόνων, οι ειδικοί μελετώντας τις τοιχογραφίες και τα κτίσματα του ναού τον χρονολόγησαν γύρω στον 15ο με 16ο αιώνα.

Στο εσωτερικό του ναού...