Καλοπαναγιώτης

Displaying 1 - 5 of 5
Προορισμός
Εκδρομικός χώρος Ξεραργάκας - Ορκόντα

Ο εκδρομικός χώρος της Ξεραργάκας – Ορκόντα βρίσκεται στον δρόμο που οδηγεί από τον Αστρομερίτη στον Καλοπαναγιώτη και για να τον βρείτε θα πρέπει να στρίψετε σε μια πάροδο του δρόμου προς τα αριστερά, 25 χλμ από τον Αστρομερίτη λίγο πριν την περιοχή του Ορκόντα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων και έχει χωρητικότητα 650 περίπου εκδρομέων.

Αποτελεί ένα καλά οργανωμένο εκδρομικό χώρο που...

Προορισμός
Saint Sergios and Bakchos in Kalopanayiotis

Το γραφικό εκκλησάκι των Αγίων Σεργίου και Βάκχου βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πάνω από το κτήριο του Κοινοτικού Συμβουλίου σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες παλαιότερα γειτονιές του χωριού. Εντυπωσιάζει η λιτότητα του και το γεγονός πως βρίσκεται τόσο κοντά στις αυλές των γύρω κατοικιών. Αυτό ενισχύει την άποψη πως τούτα τα εκκλησάκια ήταν μικροί οικογενειακοί ναοί και ο Αγιος που συνήθως...

Προορισμός
Venetian Bridge in Kalopanayiotis

Το ενετικό γεφύρι, ένωνε παλαιότερα το χωριό με το Μοναστήρι το πρώτο Δημοτικό Σχολείο και την αγροτική περιοχή που βρίσκεται πέρα από αυτό. Βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το Μοναστήρι ανάμεσα σε πανύψηλα πλατάνια, σε μικρή απόσταση από το σημείο που οι Απόστολοι Παύλος και Βαρνάβας βάπτισαν Χριστιανό τον Άγιο Ηρακλείδιο.
Εδώ κάθε χρόνο, στις 6 Ιανουαρίου, ημέρα των Θεοφανείων, γίνεται η...

Προορισμός
Monastery of Agios Ioannis Lampadistis in Kalopanayiotis

Η Μονή όπου ενώνονται τρεις σημαντικοί ναοί κάτω από την ίδια στέγη και από το 1985 μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Προορισμός
Kalopanayiotis

Καλοπαναγιώτης : Ένα πανέμορφο ορεινό θέρετρο.

Το χωριό βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από τη Λευκωσία και τη Λεμεσό, μέσα στην κοιλάδα του Σέτραχου ποταμού. Η ίδρυση του χρονολογείται τον 11ο αιώνα μ.Χ. και την ονομασία του την οφείλει στον πρώτο κάτοικο της περιοχής που έφερε το όνομα Παναγιώτης. Ο Παναγιώτης ήταν ένας καλός χριστιανός που αποφάσισε να κτίσει το σπίτι του κοντά...