Στενή

Displaying 1 - 5 of 5
Προορισμός
Museum-of-village-Life-in-Steni

Το Μουσείο Αγροτικής Ζωής της Στενής, ένα Μουσείο που μας φέρνει πιο κοντά στα χρόνια των παππούδων μας και μας μαθαίνει τη ζωή τους.

Location (Region-City):
Προορισμός
Saint-Tryfonas-in-Steni

Η Εκκλησία της Στενής είναι αφιερωμένη στον Άγιο Τρύφωνα , που κατά την παράδοση είναι προστάτης των ζώων και των σπαρτών και ο οποίος καταγόταν από την Λάμψακο της Μικρά Ασίας. Ο ναός έχει κτιστεί το 1913 στο μέρος ακριβώς, όπου ήταν η πρώτη εκκλησία του χωριού, ένα μικρό κτίσμα το οποίο καταστράφηκε από πυρκαγιά, λόγω κάποιου ξεχασμένου αναμμένου κεριού ή καντηλιού.

Κατά την διάρκεια...

Location (Region-City):
Προορισμός
Saint-George-in-Steni

Επάνω σε ένα μικρό λόφο της κοινότητας της Στενής, της επαρχίας Πάφου βρίσκεται ένα μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα λιτό εκκλησάκι με ξυλόστεγη κεραμοσκεπή στέγη. Ο εσωτερικός του χώρος αποτελείται από ένα λιτό εικονοστάσι με λιγοστές εικόνες. Η εκκλησία δεν φέρει καμπαναριό παρά μόνο ένα πρόχειρο σιδερένιο σήμαντρο.

Location (Region-City):
Προορισμός
Heroes-Monument-in-Steni

Η προσφορά της Στενής στους Αγώνες του Έθνους υπήρξε αντιστρόφως ανάλογη προς το μέγεθος της. Συγκεκριμένα Στενιώτες αγωνίστηκαν στους δύο Παγκοσμίους πολέμους, αλλά αποκορύφωμα της προσφοράς της, υπήρξε ο Αγώνας του 1955-1959 κατά τον οποίο πολλοί νέοι της Στενής ήταν αντάρτες (καταζητούμενοι) που πολέμησαν τον κατακτητή σ' όλη την επικράτεια της Επαρχίας Πάφου.

Πλάι σ'...

Location (Region-City):
Προορισμός

Το Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσολάκουρνας, βρίσκεται 3 περίπου χιλιόμετρα στα Βόρεια του χωριού Στενή σε μια μαγευτική τοποθεσία, με θέα τον κόλπο της Πόλεως Χρυσοχούς και του Ακρωτηρίου Ακάμα.
Δεν γνωρίζουμε πότε ιδρύθηκε το Μοναστήρι, ούτε πότε διαλύθηκε. Από ορισμένες πληροφορίες που έχουμε από τον ιστορικό Αρχιμανδρίτη Κυπριανό, συμπεραίνουμε ότι θα πρέπει να εγκαταλείφθηκε στις αρχές...

Location (Region-City):